Woning verkopen

Je wilt je woning (huis, appartement, vakantiewoning etc..) verkopen? Er zijn natuurlijk een heleboel dingen waar je over na moet denken en die ondernomen moet worden.

  • Laat je woning taxeren door een taxateur, op deze manier weet je wat de waarde van de woning is.
  • Vervolgens kun je zelf je huis verkopen of schakel je een makelaar in. Een huis via een makelaar verkopen heeft natuurlijk veel meer kans van slagen dan hem zelf te verkopen. Een makelaar heeft natuurlijk meer mogelijkheden om uw woning aan te prijzen. Het nadeel is wel dat het natuurlijk kosten met zich meebrengt (bijvoorbeeld 1% van de verkoopprijs).
  • Wanneer geinteresseerden zich hebben gemeld en de woning komen bezichtigen is het verstandig de woning te hebben schoongemaakt, alles te hebben opgeruimd en de positieve dingen in de woning de nadruk te geven.

Mochten de bezichtigers overgaan tot een bod is het verstandig om goed rekening te houden met de datum van overdracht. Waarschijnlijk ga je zelf naar een nieuwe woning toe, je dient er dus goed op te letten dat je niet te lang een dubbele hypotheek hebt want dit kost natuurlijk enorm veel extra geld, maar je moet natuurlijk ook niet een lange tijd zonder huis komen te zitten. We hebben een aparte pagina ingericht met vele verkoop tips wanneer je je woning wilt verkopen.