Woning taxeren

Wil je je woning verkopen? Uiteraard is het dan verstandig om de waarde van de woning te weten. Natuurlijk is het ook met een woning maar net wat de “gek er voor wilt geven” maar een richtprijs is natuurlijk erg belangrijk.

Het is absoluut aan te raden om je woning voor de verkoop te laten taxeren. Waarschijnlijk heb je zelf wel al wel een goede indruk, maar het kan natuurlijk zijn dat het enkele tienduizenden euro’s meer of minder bedraagt. Wanneer je jouw woning te koop zet, wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag er voor krijgen en door de taxatie weet je wat reëel is.

Zorg dat je een bekwame makelaar inschakeld, let er echter vooraf wel op welke kosten dit met zich mee gaat brengen. In de meeste gevallen gaat het om een bepaald percentage van de taxatieprijs (taxatie waarde), bijvoorbeeld 0,75%.

De kosten om de woning te laten taxeren kun je opgeven als kosten, deze zijn namelijk volledig belasting aftrekbaar. Een goed overzicht van taxateurs is te vinden op woning-taxatie.startpagina.nl/